ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ     |     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
 
 
 
NEWSLETTER
Συμπληρώστε το email σας.






                









ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Στ’ χνάρια των Ευρωπατέρων,
ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης

Ένα νέο πολιτικό κόμμα ιδρύθηκε,
με σκοπό να επαναφέρει τη δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση
και παλεύει για το σκοπό αυτό στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Σήμερα οι περισσότεροι λαοί της Ευρώπης ζουν σε χώρες με δημοκρατικές κυβερνήσεις, αλλά παρ’ όλ’ αυτά υπάρχει μια γενική ανησυχία όσον αφορά τις πρακτικές στην διαχείριση της υποτιθέμενης δημοκρατικής Ευρώπης.

Την Παρασκευή 1η Μάιου περισσότεροι από 1.200 στελέχη των Libertas από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ συναντήθηκαν στη Ρώμη με αιτία την ιδρυτική συνέλευση του κινήματος. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νεοσύστατου κόμματος έγινε στο Μέγαρο Μουσικής της Ρώμης και οι ομιλητές για πρώτη φορά μπροστά στα στελέχη των Libertas απ όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ παρουσίασαν τις πολιτικές τους προσεγγίσεις – απόψεις – πολιτικές θέσεις και οράματα.

Οι εκπρόσωποι των Libertas από όλα τα κράτη μέλη αποφάσισαν ότι πρέπει να εργαστούν όλοι μαζί σαν μια ομάδα για μια πιο δημοκρατική Ευρώπη αλλά και για την υποστήριξη της πολιτικής ελευθερίας και της πιο ενεργής συμμετοχής του Ευρωπαίου πολίτη στα τεκταινόμενα της ΕΕ.

Η επιλογή της Ρώμης για την 1η γενική συνέλευση ήταν συμβολική. Γιατί εκεί γεννήθηκε η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης την 25η Μαρτίου 1957, όταν οι Ευρωπαίοι υπέγραψαν την συνθήκη ίδρυσης της ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα).

Οι Libertas, ζωντανεύουν τη ψυχή και το πνεύμα της συνθήκης της Ρώμης για να δημιουργήσουν μια νέα Ευρώπη όπως την οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της. Δόθηκε η ευκαιρία στον Ντέκλαν Γκάνλυ από την Ιρλανδία, ιδρυτή των Libertas, να επιβεβαιώσει τη θέση του σχετικά με την Ευρώπη των «Βρυξελών» και κάλεσε για άλλη μια φορά για μια πιο αποτελεσματική και δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Φιλίπ ντε Βιλιέ με τα Γαλλικά χρώματα της Ελευθερίας πρότεινε τρεις νέες αρχές :

• να σταματήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

• να κλείσει το κεφαλαίο «οριστικά» για τη συνθήκη της Λισσαβόνας και

• να επιστρέψουμε στις ρίζες της συνθήκης της Ρώμης για μια νέα Ευρώπη πιο προστατευτική για τα κράτη μέλη της και τα συμφέροντα της.


Αλλά, ο επίτιμος προσκεκλημένος που εισέπραξε τα περισσότερα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων ήταν ο Νομπελίστας Ειρήνης και πρώην πολωνός πρωθυπουργός Λεχ Βαλέσα. Ένα σπουδαίο σύμβολο αντίστασης και ο άνθρωπος που έφερε το τέλος του κομμουνισμού στη χώρα του και ο οποίος μίλησε για τις παράλληλες αντιλήψεις του με αυτές των Libertas.

Το όνομα Libertas εκφράζει και το νόημα της κίνησης. Να φέρει δηλαδή την ελευθερία και τη δημοκρατία σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, με σεβασμό στις αρχές που ψηφίζουν οι πολίτες. Πρέπει όμως για το μέλλον όλως των ευρωπαϊκών λαών να δουλέψουμε μαζί για μια ενωμένη δημοκρατική Ευρώπη.

Γι’ αυτό χρειάζεται να γίνει και η μεγάλη αλλαγή,
με την ψήφο στους Libertas.

Μέχρι τώρα οι επίτροποι των Βρυξελών, τους οποίους σημειωτέων δεν τους ψήφισε ο λαός, υπηρετήσαν και υπηρετούν τις ιδέες των Ευρωπατέρων μας αντιδημοκρατικά. Και στρέφονται σε μια ακομα πιο αντιδημοκρατικη Ευρώπη μέσω του ευρωσυντάγματος, δηλαδή: μέσω της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Οι Libertas θέλουν να φέρουν καινούριες ιδέες και υπηρεσίες στις Βρυξέλλες με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα και πιο ελεύθερη για μεγαλύτερη απόδοση. Όσον αφορά το καίριο χτύπημα ενάντια στη διαφθορά των Βρυξελών, οι Libertas υποστηρίζουν ότι μπορεί να επιτευχθεί μεγάλη εξοικονόμηση πόρων. Πχ, το κάθε λεπτό του € που ξοδεύει η ΕΕ από τα χρήματα των φορολογούμενων να δημοσιεύεται στο διαδύκτιο έτσι ώστε:

• ο κάθε φορολογούμενος πολίτης να μπορεί από μόνος του να βλέπει και να διαπιστώνει, ανά πάσα στιγμή, που πάνε τα χρήματα του.

• τα κράτη μέλη πρέπει να είναι ελεύθερα στον ανά μεταξύ τους ανταγωνισμό, όπως η φορολογία και η δομή της, η δημοσιονομική τους δαπάνη καθώς και όλες οι συνελεύσεις να κοπούν στο ήμισυ για εξοικονόμηση πόρων μέχρι το 2010


Οι Libertas κατεβάζουν υποψήφιους ευρωβουλευτές σε όλα τα κράτη μέλη για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, με κοινό σκοπό την ριζική αλλαγή, της σημερινής κατάστασης,
για μια πιο δημοκρατική και αποτελεσματική Ευρωπαϊκή Ένωση.